Hoppa till sidans innehåll

Prova klubbens nya C55:or

11 MAJ 2011 19:31
En av klubbens nya båtar är på plats. Den andra båten kommer under slutet av vecka 19.
  • Uppdaterad: 13 APR 2014 20:57

 

Det förs ofta fram en oro om den allt högre medelåldern i Waldemarsviks Segelklubb, vad ska det bli av seglingen i framtiden och hur kan vi locka ungdomar till seglarsporten? Vi för ofta diskussioner kring hur vi ska attrahera nya grupper till seglingen. Svenska Seglarförbundet har märkt att det finns ett ökat intresse för att lära sig segla i Sverige, främst bland ungdomar och vuxna.

I samband med satsningen på C-55or bjöd styrelsen in till en träff med Anders Larzon, utbildningsansvarig från SSF. Anders tillsammans med Carl Åkesson, seglarcoach inom SSF och fn studerande i Linköping, och Per Klinga från Bråvikens Segelsällskap kom till Valdemarsvik en kväll i februari. Vi som var på mötet blev inspirerade av att få exempel på hur andra klubbar jobbar, Per ifrån Bråvikens Segelsällskap berättade att de under förra året köpte C-55or och inspirerade oss till att samarbeta mellan klubbarna. Carl som ursprungligen kommer ifrån Vikens segelklubb i Skåne gav många exempel därifrån, bl a hur de samarbetar med skolorna kommunen.

Svenska Seglarförbundet är tydliga med att de vill höja kvalitén på seglarskolorna runt om i Sverige och berättade hur vi med stöd från SSF kan genomföra en utbildning för att höja kvalitén och arrangera Seglarskola i SSF:s regi. Vi får möjlighet att göra detta i den takt som vi anser att vi klarar av.

En av deras erfarenheter är också vikten av att erbjuda seglarskolor till olika grupper, bl a till vuxna.

Så nu har vi, i olika konstellationer, funderat på hur ett upplägg på utbildning, men också på hur vi kan introducera C-55:orna!

 

Början av maj – båtarna med tillbehör levereras till Valdemarsvik

 

8 maj kl 11.00 – Grundutbildning ”Uppdrag segling” erbjuds vid klubbhuset – denna utbildning är en förutsättning för vidare utbildning som tränare eller domare

 

Vecka 19-21 – Tisdagar och Torsdagar mellan 17.00 – 20.00 instruktion och ”prova på” med C-55:orna för intresserade. Vi ska försöka att hålla grillen igång så det går att få en grillad korv till självkostnadspris!

 

28 maj - Propagandasegling med kölbåtar samt dop av C-55:orna . Matchrace mellan en båt med kommunal besättning och en med Sparbanken (Detaljprogram kommer att anslås på klubbhuset)

 

Vecka 22-25 Kvällsaktiviteter med Matchracing och ”prova på”-segling. Detaljer kring detta kommer att finnas på hemsidan och på klubbhusets anslagstavla.

 

Hösten 2011 – Tränarutbildning

 

Styrelsen för WSK har förhoppningen att detta kan locka många till engagemang i klubben. Vi tycker det skulle vara jätteroligt om vi kan nå alla åldersgrupper att vara med i satsningen och även gå utbildningen. Något som vi upptäckt under den här tiden är att många klubbar satsar på att arvodera ungdomar som ställer upp som ledare. Vi får ta en diskussion om detta under året.

Vi hoppas på en stor uppslutning kring det här och att många nya idéer kan födas för att utveckla klubbens verksamhet!

Skribent: Styrelsen

SSFsbu-logoÖBF

 Sponsorer:

VSB-Segla

Postadress:
Waldemarsviks SK - Segling
Fredrik Fredriksson, Valltorp 2
61031 Vikbolandet

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info