Hoppa till sidans innehåll

Medlemsbrev nr 1 2015

21 FEB 2015 19:23
Hej alla medlemmar i WSK!
  • Skapad: 21 FEB 2015 19:23

Vi hoppas ni alla hade en härlig sommar, och att ni känner er laddade för en ny båtsäsong!

I juni bjöds det in till jubileumsfest på Arholmen! Samlingssalen var mer än fullsatt, och extra roligt var det att flera ”veteraner” var med.  Festen hölls i samband med Ackes pokal, och det bjöds på traditionell sillsexa. Pokalen vanns av Torbjörn Gunnarsson.

WOR genomfördes andra helgen i augusti för andra året i rad, i samarbete med Gryts segelsällkap med Håkan Hallgren som tävlingsledare. Det var ett lyckat arrangemang som vi och GRSS fick beröm för från flera håll. Helgen startade upp med att flera företag från kommunen genomförde matchrace med C-55:orna, gensvaret var mycket positivt, och det planeras ett liknande upplägg 2015.

För båtägare med hamnplats i Valdemarsvik blev flytten av bryggorna den största förändringen. Reaktionerna som nått oss har i huvudsak varit positiva. Det som vi dock inte visste om när området planerades var kommunens hänvisning av husbilar till området. Reaktionerna på detta har varit blandade, men det har medfört att utrymmet för WSK krympt, och flera känner att detta påverkat klubbkänslan på ett negativt sätt. Styrelsen har just nu diskussioner med kommunen om hur detta ska se ut inför kommande säsong, vi önskar få disponera något markområde för våra aktiviteter. Önskemålet WSK har är att få bygga ett trädäck i anslutning till klubbhus/jollehuset, men det är i skrivande stund ännu oklart.

Träbåtsföreningen tillsammans med WSK har lämnat in ansökan till kommunen om att få arrangera valborgsmässofirande på området, mer info om detta kommer finnas på vår hemsida. Då återupptar vi traditionen med knytkalas i klubbhuset, med träbåtsföreningen som inbjudna gäster!

Den 6/6 planeras Ackes pokal genomföras, med festligheter på kvällen, så planera redan nu in att fira svenska flaggans dag tillsammans med kamrater i klubben!

Vi behöver idéer och delaktighet i klubben för att vi ska bli en klubb som många av oss önskar, så vi i styrelsen har planerat arrangera ett antal klubbkvällar vid vår hamn under försommar och efter semestersäsongen.  Mer om det kommer ni
också att kunna se på hemsidan.

Närmast framför oss ligger årsmötet den 15/3 kl 15.00 i Funkishuset, hjärtligt välkomna dit! Som brukligt är bjuds det på enklare förtäring. Dagordning och handlingar till årsmötet kommer finnas tillgängliga på hemsidan senast en vecka före årsmötet.

Vi vill också påminna er om att lämna aktuella mailadresser till register@wsk för att underlätta vår administration, samt uppge fullständigt personnummer på de i er familj som är medlemmar, detta för att seglarförbundet ska få fortsatt ekonomiskt stöd från riksidrottsförbundet.

 

Med hopp om ett aktivare WSK och en skön sommar!


Styrelsen i WSK

Skribent: Jens Trosell
E-post: This is a mailto link

SSFsbu-logoÖBF

 Sponsorer:

VSB-Segla

Postadress:
Waldemarsviks SK - Segling
Fredrik Fredriksson, Valltorp 2
61031 Vikbolandet

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info