Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stina

Jens Siebolds...

10 MAJ 2013 17:32
...dog för några veckor sedan.
  • Skapad: 10 MAJ 2013 17:32

 

Låten ”some die young” får mig att tänka på Jens.

Han var som en ungdom i en lite äldre mans kropp, vilket bara gör saken ännu svårare att inse att han nu gått bort.

 

”Min bästa seglarkompis” beskriver jag honom som när någon frågar mig vem han är. Första gången vi var ute och seglade tillsammans i C55 gjorde jag tabben att segla för nära land innan vi gjorde nästa slag, snopet som jag tyckte det var började jag skratta åt hela situationen och frågade Jens ” varför sa du inte till?”. Svaret blev på hans brutna tyska, ” Du höll i rodret, du får väl tänka själv”. Därpå kom ett skämtsamt leende och vi båda satt och skrattade i båten.

På den vägen var det. Så fort vi började rigga båten fanns det något vi började skratta åt. Som Jens själv beskrev det när han höll tal till mig på min student. ” När du riggar båten, då skrattar du. När du går på grund, då skrattar du. När du håller på att fylla hela jävla båten med vatten, då skrattar du. Du skrattar hela jäkla tiden! Det är bra, fortsätt så.”

 

Detta är min bild av Jens och jag kommer sakna honom, speciellt nu i sommar när jag tar första turen med segelbåten och inte kunna fråga honom hur jag ska ”lägga upp strategin”. Eller kunna ringa honom och fråga om hans hjälp, då han alltid ställde upp. Jag är extremt tacksam för att fått lära känna Jens som var rätt svår att komma in på livet till en början, men visade sig vara världens bästa seglarkompis. Tack!

 

Stina Larsson Prytz

 

 

Skribent: Michael Johansson

SSFsbu-logoÖBF

 Sponsorer:

VSB-Segla

Postadress:
Waldemarsviks SK - Segling
Fredrik Fredriksson, Valltorp 2
61031 Vikbolandet

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info